Psychisch verzuim is een groeiend probleem binnen veel organisaties, en het raakt zowel werknemers als werkgevers. Omdat we vaak niet weten hoe ernstig de problemen zijn, blijven werknemers soms te lang weg, zonder de juiste hulp. Door onze effectieve aanpak zijn werknemers snel weer aan het werk.
Het belang van een FML
Bij ons belastbaarheidsonderzoek stellen wij altijd een volledige functionele mogelijkhedenlijst (FML) op. De FML stellen wij op volgens de richtlijnen en op basis van zorgvuldig psychiatrisch- en psychodiagnostisch onderzoek. Ons belastbaarheidsonderzoek geeft daarmee een nauwkeurige voorspelling van een toekomstige beoordeling van het UWV.
De FML is niet hetzelfde als een inzetbaarheidsprofiel van de bedrijfsarts maar zou wel in het verlengde moeten liggen. Te vaak zien wij bij onze beoordelingen dat er grote verschillen zijn waardoor het probleem eerder groter dan kleiner wordt en de terugkeer naar werk onnodig wordt uitgesteld. Door vroegtijdig een belastbaarheidsonderzoek te verrichten, is de FML geen obstakel maar juist een aanvullend instrument. Juist om op een constructieve wijze te kijken naar beperkingen, wat leidt tot slechts noodzakelijke aanpassingen van taken, werkomgeving en werkschema’s.
Snelle en nauwkeurige diagnose
Een vroege en nauwkeurige diagnose is erg belangrijk. Want een paar weken thuis zonder de juiste hulp, kan al leiden tot langdurig verzuim en problemen op het werk. Door al vroeg een belastbaarheidsonderzoek uit te voeren, heb je de juiste informatie in handen om werknemers te helpen sneller en effectiever terug te keren naar het werk.
Investeer in de diagnose
Kortom, een belastbaarheidsonderzoek is essentieel om psychisch verzuim aan te pakken. Door te investeren in diagnose en ondersteuning kunnen we onnodig verzuim verminderen en de terugkeer naar het werk makkelijker en sneller laten verlopen. En daar profiteren alle betrokkenen van!